Volvo XC 90 Occasion Kopen

201.761 Volvo XC 90 occasions direct leverbaar.

Volvo XC90 occasion

De Volvo XC90 is een bijzonder populair model in de midsize SUV-klasse. Een Volvo XC90 occasion is een voordelig alternatief voor een fabrieksnieuw exemplaar waarbij u niets op rijplezier hoeft in te leveren. Bij Das Import begrijpen we dat u graag in een mooie Volvo XC90 wilt rijden, maar ook op de kosten wilt letten. Daarom begeleiden we u graag bij de aankoop en import van een tweedehands XC90.

Het kostenaspect van een Volvo XC90 occasion

Een nieuwe Volvo XC90 is een begerenswaardige automobiel, maar de aanschaf vergt aanzienlijke financiële offers.

Wie in 2014 een Volvo XC90 kocht, was daar minstens € 64.995 aan kwijt. Voor dit bedrag stond in dat jaar de XC90 D5 Limited Edition in de prijslijst. De XC90 D5 Executive kostte € 88.895. Koos de koper voor een of meer opties, dan konden de prijzen nog flink oplopen.

In 2020 varieerden de vanafprijzen van € 78.773 voor de XC90 B5 AWD Momentum Pro tot € 86.675 voor de XC90 T8 Recharge AWD Inscription.

In het voorjaar van 2024 stond de goedkoopste XC90 T8 Recharge AWD Core voor € 92.195 in de prijslijsten. De duurste, de XC90 T8 Recharge AWD Ultra, kostte € 101.695.

Voor een jonge occasion betaalt u een aanzienlijk lager bedrag. Op de website van Das Import starten de prijzen voor XC90 occasions rond de veertig mille. Voor een dergelijk bedrag koopt u een fraaie en rijk uitgeruste auto van circa zes jaar oud. Maar ook wanneer u voor een veel jongere XC90 kiest, blijft het voordeel ten opzichte van een geheel nieuwe vergelijkbare auto opmerkelijk.

Hybride rijden met een Volvo XC90

Vandaag de dag zijn alle Volvo XC90’s plug-in hybrides. Maar ook in vroeger jaren waren er al hybride uitvoeringen van de XC90. Reeds in 2014 deed de T8 hybride aandrijflijn zijn intrede. Deze versies genoten destijds direct een grote populariteit. De in het verleden leverbare dieseluitvoeringen werden in 2019 mild hybrids.

Actieradius van de hybride XC90

De elektrische actieradius van de vroegste XC90 PHEV’s bedroeg 43 kilometer. Door de jaren heen nam de accucapaciteit toe. Het 2024-model van de XC90 komt tot 73 kilometer ver.

Modelevolutie van de Volvo XC90

De XC90 werd in 2002 gepresenteerd. Deze eerste generatie onderging voor 2007, 2009, 2010 en 2012 facelifts. 2015 bracht een geheel vernieuwde XC90. Deze tweede generatie werd in 2019  met een facelift geactualiseerd.

Wat zijn veel voorkomende problemen bij de Volvo XC90?

Wie een XC90 koopt, kan er zeker van zijn dat de kwaliteit hoog is. Toch kunnen zich bij gebruikte exemplaren mankementen manifesteren, zeker wanneer het onderhoud niet optimaal is geweest. Van de onderstaande problemen is bekend dat ze bij de Volvo XC90 kunnen voorkomen.

Versnellingsbakproblemen

De automatische versnellingsbak vertoont soms gebreken. Let bij een proefrit goed op of de auto vlot en op de juiste momenten schakelt.

Defecte injectoren

De diesels krijgen bovengemiddeld vaak te maken met defecte injectoren.

Elektronische storingen

De elektronica van de XC90 is niet storingsvrij. Problemen kunnen zich op verschillende manieren uiten. Ook dit is een belangrijk aandachtspunt voor aankoop.

Lekkage zonnedak

Het zonnedak van de XC90 is niet altijd geheel waterdicht.

Koop en importeer uw Volvo XC90 met hulp van Das Import

Een Volvo XC90 occasion kan een goede keuze zijn voor iedereen die een dergelijke auto wil berijden, maar ook de kosten in de hand wil houden. Maar bij het kopen in importeren van een dergelijke auto is het wel van belang om goed beslagen ten ijs te komen.

Wanneer u vertrouwt op Das Import, weet u zeker dat u voor nare verrassingen wordt behoed. Dat begint al bij de selectie van uw nieuwe auto op onze website. U vindt hier alleen het allerbeste aanbod, want alle auto’s op onze site worden aangeboden door erkende merkdealers. De garantie en zekerheid die hierbij vanzelfsprekend is, sluiten kostbare tegenvallers uit.

Wie maximale zekerheid wil, kan optioneel kiezen voor een gedegen aankoopkeuring. U kunt een dergelijke onafhankelijke keuring bijbestellen in combinatie met ons Premium of Premium+ pakket. Klanten van Das Import profiteren van onze ruim twintig jaar specialistische ervaring in het importeren van tweedehands auto’s. Onze efficiënte werkwijze resulteert in korte doorlooptijden en lage kosten. Onze dienstverlening is geheel transparant en ontzorgt u volledig.

Dankzij Das Import is het mogelijk om snel en moeiteloos een zo goed als nieuwe Volvo XC90 te bemachtigen. Vertrouw voor de import van een Volvo XC90 op onze ongeëvenaarde dienstverlening.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.