Volvo XC 40 Occasion Kopen

201.761 Volvo XC 40 occasions direct leverbaar.

Volvo XC40 occasion

Wanneer u interesse hebt in een Volvo XC40, kunt u voor een fabrieksnieuwe auto opteren. Maar een jonge Volvo XC40 occasion is vaak net zo mooi en veel beter betaalbaar. Met hulp van Das Import wordt de aanschaf van een fraaie Volvo XC40 kinderspel. U hoeft zich nergens zorgen over te maken en bespaart ook nog eens heel veel geld.

Wat zijn de prijzen van Volvo XC40 occasions?

Nieuwe auto’s zijn in Nederland niet goedkoop. Voor een auto als de Volvo XC40 moet u dan ook met een stevige investering rekening houden.

Bij de introductie in 2018 waren er XC40’s te koop vanaf € 38.995, de catalogusprijs (zonder opties) van de XC40 T3. Het leveringsprogramma was direct al behoorlijk omvangrijk en bevatte ook duurdere uitvoeringen, waarvan de T5 AWD Intro Edition R-Design met een vanafprijs van € 59.995 het topmodel was.

In het voorjaar van 2024 werd de XC40 in Nederland uitsluitend nog als mild hybrid geleverd, terwijl er ook een elektrische afgeleide (EX40) verkrijgbaar was. De prijzen liepen uiteen van € 44.830 tot € 64.830.

Wie een jonge gebruikte XC40 koopt, kan een aanzienlijke besparing realiseren. Want op de website van Das Import treft u al fraaie XC40’s aan voor prijzen van rond de € 25.000. Ook wanneer u uit het ruime aanbod kiest voor een bijna nieuwe XC40, zult u aangenaam verrast worden door het prijsverschil met een vergelijkbaar nieuw exemplaar.

Hybride en elektrische uitvoeringen van de Volvo XC40

Volvo zet met de XC40 sterk in op alternatieve energie. Inmiddels zijn nog uitsluitend geheel elektrische en mild hybrid versies van het model te koop. In het verleden waren ook plug-in hybrides ruim vertegenwoordigd.

Actieradius van de hybride en elektrische XC40’s

Met de geheel elektrische EX40 kunt u, afhankelijk van de uitvoering, tot 575 kilometer ver komen. Bij de inmiddels niet meer geproduceerde XC40 Recharge plug-in hybride was een actieradius van gemiddeld 50 kilometer haalbaar.

Carrosserievarianten van de Volvo XC40

Verreweg de bekendste carrosserievariant van de XC40 is de vijfdeurs SUV, die vanaf het moment van introductie leverbaar is geweest. Sinds 2021 is er ook een vijfdeurs coupéversie, die als C40 en (in elektrische vorm) als EC40 door het leven gaat.

De modelontwikkeling van de Volvo XC40

De XC40 is een relatief jong model van Volvo. De lancering vond plaats in 2018 en het actuele model is van dezelfde generatie als de uitvoeringen van het eerste uur. Uiterlijk zijn er weinig verschillen tussen de eerste en de meest actuele versies. Technisch maakte de XC40 meer ontwikkelingen door, onder meer door het verschijnen van elektrische en plug-in hybride aandrijflijnen. In 2023 onderging de XC40 een facelift. Op dat moment verdwenen ook de dieselmotoren geheel uit het programma.

Wat kan er misgaan bij de Volvo XC40?

De XC40 staat bekend als een goede auto en deze reputatie helpt dan ook mee aan de grote populariteit van dit model. Toch zijn er wel degelijk storingen mogelijk, zeker wanneer het onderhoud verwaarloosd is. Hieronder volgt een korte opsomming van bekende problemen.

Slijtage interieur

Het schijnt dat bepaalde interieurvarianten last hebben van versnelde slijtage. Iets om zeker op te letten wanneer u een tweedehands XC40 op het oog hebt.

Defecte schokdempers

Eigenaars meldden regelmatig versleten schokdempers. Blijkbaar is de XC40 hier extra gevoelig voor.

Defecte startmotor

Dat de startmotor van de XC40 vroegtijdig kan sneuvelen is een bekend gegeven.

Elektronische problemen

De over-the-air updates van de elektronica verlopen soms problematisch, waardoor de auto in extreme gevallen zelfs niet meer rijdt.

Probleemloos een Volvo XC40 occasion kopen met Das Import

De Volvo XC40 is een populair model. De aanschaf van een jong gebruikt exemplaar kan veel voordeel opleveren, maar vermijd daarbij wel onnodige risico’s.

Gelukkig biedt Das Import u het houvast waarnaar u op zoek bent. Het aanbod op onze website is voor honderd procent afkomstig van erkende merkdealers. Het betreft zonder uitzondering hoogwaardige exemplaren en dit kan u veel ellende besparen. Wilt u helemaal op zeker spelen? Kies dan voor een onafhankelijke aankoopkeuring. Wij kunnen deze voor u laten verzorgen in combinatie met ons Premium en Premium+ pakket. Met uw keuze voor Das Import profiteert u van meer dan twintig jaar importervaring. Wij importeerden meer dan twintigduizend occasions en bouwden in daarmee een onbetwiste marktleiderpositie op. Vele duizenden tevreden rijders bespaarden tijd en geld bij de aanschaf van hun nieuwe auto, zonder de minste inspanning. Met Das Import realiseert u uw wens om in een zo goed als nieuwe Volvo XC40 te rijden. Neem contact met ons op en kies ook voor de import van een Volvo XC40.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.