Skoda Superb Occasion Kopen

201.761 Skoda Superb occasions direct leverbaar.

Skoda Superb occasion

De Skoda Superb is een ruime en representatieve auto uit het Skoda-programma. U kunt op de aanschafkosten van een Superb besparen door in plaats van een nieuw exemplaar een zo goed als nieuwe Skoda Superb occasion te kopen.

Wanneer u ertoe besluit om een Superb occasion te kopen, kunnen wij u goed en efficiënt helpen en u desgewenst alle werk uit handen nemen.

Aantrekkelijk geprijsde Skoda Superb occasions

De Skoda Superb is vanouds een auto die veel waar voor zijn geld biedt. Toch heeft het merk Skoda zich in de afgelopen tien jaar steeds hoger in de markt gepositioneerd. Dit heeft ook gevolgen voor de aanschafprijzen van nieuwe Skoda’s.

In 2014 was het mogelijk om voor een bedrag van € 28.690 een nieuwe Superb te kopen. U kreeg voor dat geld een 1.4 TSI Greentech Active Businessline, zonder extra opties. De duurste Superb was op dat moment de Combi 3.6 V6 FSI 4x4 Laurin & Klement, die € 65.890 kostte

Wanneer u in 2020 een Superb zou hebben gekocht, had die minstens € 37.625 gekost. Dat was de vanafprijs voor de voordeligste 1.5 TSI Greentech Business Edition. Het Superb-leveringsprogramma was ten opzichte van de jaren ervoor geslonken. De duurste Superb was in 2020 de 1.5 TSI Greentech Act L&K Executive van € 46.025.

In 2024 deed een nieuwe Superb zijn intrede. Het aantal leverbare modellen is tegenwoordig beperkt. De vanafprijzen varieerden in het voorjaar van 2024 van € 43.490 tot € 46.990

De occasionmarkt biedt veel voordelen voor liefhebbers van de Skoda Superb. Op de website van Das Import kunt u ervaren dat er veel aanbod is van prachtige Superbs. Voor bedragen vanaf circa 17 mille kunt u al uitgebreid terecht. U kunt kiezen uit de meest recente modellen, die vaak opvallend rijk zijn uitgerust en toch scherp geprijsd zijn. Maar er is ook veel aanbod van schitterende exemplaren uit de tijd toen het leveringsprogramma nog zeer uitgebreid was.

Hybride rijden in een Skoda Superb

Wilt u hybride rijden in een Superb? Die mogelijkheid is er zeker. Al sinds 2020 biedt Skoda plug-in hybride aandrijving in de Superb aan. Tegenwoordig zijn er nog uitsluitend mild en plug-in hybrides leverbaar.

Hoe ver kunt u rijden in een hybride Superb?

Met de plug-in hybride Skoda Superb van de huidige serie kunt u circa 130 kilometer rijden zonder de benzinemotor te hoeven aanspreken.

Carrosserievarianten van de Skoda Superb

De Superb werd ooit gelanceerd als vierdeurs sedan, maar transformeerde daarna tot een vijfdeurs hatchback (hoewel met het uiterlijk van een sedan), terwijl er na enige tijd ook een Combi verscheen.

Evolutie van de Skoda Superb

De Skoda Superb werd in 2001 geïntroduceerd als een ruime premium auto voor de prijs van een middenklasser. De auto werd leverbaar met een groot aantal benzine- en dieselmotoren. De tweede generatie va de Superb werd in 2008 gelanceerd. In 2015 volgde de derde generatie van het model. Deze nieuwe Superb was groter, maar inmiddels had op motorisch gebied de downsizing ingezet. In 2019 volgde een facelift.

In het najaar van 2023 werd de huidige generatie van de Skoda Superb gepresenteerd. Het leveringsprogramma is drastisch afgeslankt. Diesels zijn er in Nederland niet meer, maar op sommige andere markten nog wel. Naast de mild hybrid benzineversie neemt de plug-in hybride een prominente plek in. 

Wat zijn bekende problemen bij de Skoda Superb?

De Skoda Superb staat bekend om zijn goede bouwkwaliteit. Toch zijn er issues bekend waarmee u bij de aanschaf van een Superb rekening zou moeten houden.

Interne motorvervuiling

Zowel de diesel- als de benzinemotoren hebben de neiging om inwendig te vervuilen. Let goed op of de motor soepel en regelmatig loopt.

Olieverbruik

Ook hoog olieverbruik is een euvel waar u zowel bij de benzine- als bij de dieselkrachtbronnen tegenaan kunt lopen.

Waterpomplekkage

De waterpomp van de Superb heeft vaak de neiging te gaan lekken.

Een Skoda Superb aanschaffen met hulp van Das Import

De aanschaf van een Skoda Superb occasion kan een goede beslissing zijn. Maar geheel risicoloos is het niet. Een minder goed onderhouden Superb kan hoge onkosten met zich meebrengen.

Het is een beter idee om problemen uit de weg te gaan en de meest vertrouwde methode te kiezen om in een mooie Superb te kunnen rijden. Deze zekerheid is vanzelfsprekend als u met Das Import in zee gaat. De auto’s op onze website worden alle aangeboden door erkende merkdealers. Daarmee sluit u vrijwel alle risico’s uit.

Aanvullende zekerheid verkrijgt u met een onafhankelijke aankoopkeuring, die wij voor u kunnen verzorgen in combinatie met ons Premium- of Premium+-pakket.

Das Import is de nummer één op het gebied van de import van jonge occasions. In de afgelopen twintig jaar deden we dit al tienduizenden keren. Profiteer van onze ervaring en importeer ook een Skoda Superb, dan bespaart u moeiteloos veel geld en tijd.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.