Skoda Kodiaq Occasion Kopen

201.761 Skoda Kodiaq occasions direct leverbaar.

Skoda Kodiaq occasion

De Kodiaq is Skoda’s grootste SUV. Het is mogelijk om fors op kosten te besparen door een zo goed als nieuwe Skoda Kodiaq occasion aan te schaffen.

Wanneer u interesse hebt in de aankoop van een zo goed als nieuwe Skoda Kodiaq occasion, bieden wij graag onze expertise aan om dit zo snel en voordelig mogelijk te kunnen realiseren.

Hoe voordelig is een Skoda Kodiaq occasion?

De Skoda Kodiaq is een forse SUV die veel waar voor zijn geld biedt. Toch is het goed mogelijk om nog meer te besparen wanneer u een Kodiaq zou willen aanschaffen.

In het voorjaar van 2024 was de nieuwprijs van een Kodiaq minimaal € 44.990. De duurste plug-in hybride Kodiaq kostte zonder opties € 48.990.

Vier jaar eerder, in 2020, was de voordeligste Kodiaq nog aanzienlijk lager geprijsd. Voor € 32.320 kon u destijds een Kodiaq 1.5 TSI Greentech Act Ambition mee naar huis nemen. Maar u kon destijds ook veel duurder uit zijn. Liefst € 63.630 kostte het topmodel uit de reeks, de Kodiaq 2.0 TDI Greentech 4x4 RS Business.

Ten tijde van de introductie van de Kodiaq in 2017 was het zelfs mogelijk om een Kodiaq te kopen voor onder de dertig mille. De voordeligste Kodiaq 1.4 TSI Greentech Active stond toen voor € 28.165 in de prijslijst. De duurste telg uit de familie was de € 51.325 kostende 2.0 TDI Greentech 4x4 Style Business.

Met de aanschaf van een Kodiaq occasion kunt u voor minder geld ook in een zo goed als nieuwe Skoda Kodiaq rijden. Op de site van Das Import treft u veel mooie, rijk van opties voorziene exemplaren aan, waarbij u voor een bedrag van even boven de € 20.000 al een ruime keuze hebt. Ook vrijwel nieuwe Kodiaqs blijken via deze weg vaak veel voordeliger beschikbaar te zijn.

Hybride rijden met de Skoda Kodiaq

Van de huidige generatie Skoda Kodiaq zijn mild hybrids en plug-in hybrides verkrijgbaar. Op de occasionmarkt zullen deze uitvoeringen de komende tijd in toenemende mate vertegenwoordigd zijn.

Wat is de elektrische actieradius van de Skoda Kodiaq?

De Skoda Kodiaq PHEV kunt u zonder inzet van de benzinemotor een afstand van maximaal 123 kilometer afleggen.

Modelontwikkeling van de Skoda Kodiaq

De Skoda Kodiaq werd in 2017 op de markt gebracht als Skoda’s grootste SUV. De Kodiaq had een moderne vijfdeurs carrosserie, was technisch geheel bij de tijd en leverbaar met een ruime serie benzine- en dieselmotoren. Er kon worden gekozen uit voor- of vierwielaandrijving. Deze eerste serie van de Kodiaq werd in 2021 geüpdatet.

Voor het modeljaar 2024 werd een tweede generatie van de Skoda Kodiaq gelanceerd. Er verscheen een plug-in hybride versie en de benzineversies werden mild hybrids. Diesels zijn er in Nederland niet meer, maar in bijvoorbeeld Duitsland kan nog wel gekozen worden voor een dergelijke krachtbron.

Wat zijn de zwakke punten van een Kodiaq?

Goed nieuws: de Kodiaq is een uitstekend gebouwde auto die weinig problemen kent. Maar geen enkele auto is perfect en ook een Kodiaq kan soms wel eens op een of meer punten haperen. Let daarom bij eventuele aanschaf vooral op de onderstaande aandachtspunten.

Elektronische problemen

De eerste series van de Kodiaq wilden op elektronisch vlak nog wel eens een storing vertonen. Vaak konden zulke issues op met software-updates worden opgelost. Het is dan wel zaak dat zulke updates daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

Vervuiling dieselmotoren

De werking van het roetfilter van de diesels kan na verloop van tijd afnemen, met interne vervuiling van de motor tot gevolg.

Koop uw Skoda Kodiaq met hulp van Das Import

De Skoda Kodiaq is een buitengewoon gewilde auto, waardoor in Nederland de occasionmarkt oververhit is geraakt. Bovendien is het actuele model in minder uitvoeringen verkrijgbaar dan zijn voorganger. Maar toch kunt u heel goed in een mooie Kodiaq rijden zonder dat dit u veel moeite kost.

Door voor de aanschaf van een jonge Kodiaq occasion te vertrouwen op de dienstverlening en de ervaring van Das Import, maakt u korte metten met alle mogelijke bezwaren en risico’s die aan een dergelijke operatie zouden kunnen kleven. Het ruime aanbod aan Kodiaqs op onze website is geheel en al aanbod van erkende, overwegend Duitse merkdealers. Oftewel: het beste en meest vertrouwde stukje van de markt dat is te vinden. Een prettig idee voor iedereen die onaangename verrassingen liever uitsluit.

Het is desgewenst mogelijk extra zekerheid in te bouwen door het laten uitvoeren van een deskundige aankoopkeuring. Zo’n keuring is mogelijk in combinatie met ons Premium- en Permium+-pakket.

Das Import is de onbetwiste marktleider op het gebied van de jonge occasions uit (vooral) Duitsland. In de afgelopen twintig jaar importeerden we duizenden auto’s voor een groeiend aantal tevreden klanten. Maak gebruik van wat onze ervaring u kan bieden en importeer een Skoda Kodiaq. Wij maken het u gemakkelijk. Dankzij Das Import bespaart u tijd en geld.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.