Porsche Panamera Occasion Kopen

208.789 Porsche Panamera occasions direct leverbaar.

Porsche Panamera occasion

De Porsche Panamera is een van de succesvolste auto’s in zijn klasse. Hierdoor bestaan er veel kansen voor mensen die in een zo goed als nieuwe Porsche Panamera occasion willen rijden.

Een mooie Porsche Panamera aanschaffen wordt een voordelige, probleemloze en risicoloze operatie, wanneer u de assistentie van Das Import inroept. U bespaart tijd en geld en hoeft zich werkelijk nergens druk over te maken.

Marktprijzen van Porsche Panamera occasions

De Porsche Panamera is bepaald geen goedkope auto. De nieuwprijzen bewegen zich al jarenlang in de hogere regionen van de markt. Maar voor een zo goed als nieuwe occasion kan de aanschafprijs beduidend vriendelijker uitpakken.

In 2014 besloegen de vanafprijzen van Panamera’s het gebied tussen € 100.200 (voor een Panamera Diesel zonder extra opties) en € 235.900, het bedrag waarvoor het topmodel Turbo S Executive in de prijslijst stond.

In 2020 moest een koper minstens € 109.860 meebrengen voor het instapmodel van de Panamera. Maar wie het zich kon veroorloven, kon ook investeren in de aanschaf van de € 229.862 kostende Panamera Turbo Executive.  

De nieuwste generatie Panamera is in minder uitvoeringen te koop dan zijn voorganger. De nieuwprijzen lopen uiteen van € 129.275 voor de Panamera 4 E-Hybrid tot € 199.075 voor de Panamera Turbo E-Hybrid.

Jonge gebruikte occasions van de Porsche Panamera verkeren prijstechnisch in andere regio's. Op de website van Das Import vindt u al prachtige exemplaren voor iets boven de zeventig mille. Bijna nieuwe exemplaren zijn er ook. Vaak zijn deze rijkelijk voorzien van opties, waardoor het prijsvoordeel nog overtuigender wordt.

Hybride alternatieven in de Porsche Panamera modelreeks

Reeds de vroegste generatie van de Panamera kende hybride uitvoeringen. De eerste full hybrid was er in 2011, de eerste plug-in volgde twee jaar later. In de actuele serie Panamera’s zijn plug-in hybride aandrijflijnen steeds belangrijker.

Hoe ver kunt u rijden met een hybride Porsche Panamera?

De huidige hybride Panamera’s hebben een volledig elektrische actieradius tot ruim negentig kilometer. De eerste plug-in hybride versies kwamen minder ver, tot circa 36 kilometer.

Carrosserievarianten van de Porsche Panamera

De Panamera werd gelanceerd als vijfdeurs hatchback. De tweede generatie van de Porsche Panamera was ook leverbaar als Sport Turismo shooting brake. 

Evolutie van de Porsche Panamera

In 2009 maakte de wereld kennis met de eerste Porsche Panamera (970), een opvallend vijfdeurs model van Porsche dat stylingelementen van de 911 in zich had, maar ruimte bood aan vier volwassenen. De wagen werd voortgestuwd door een 4.8 liter V8-motor. Al snel werd hier een 3.6 V6-motor aan toegevoegd en in 2011 verschenen ook een diesel en een hybride. Deze eerste generatie van de Panamera onderging in 2013 een facelift.

In de zomer van 2016 werd de tweede generatie Panamera (971) voorgesteld. Uiterlijk viel bij dit model vooral de strakke, sierlijker aflopende achterzijde op. Ook het interieur was geheel nieuw ontworpen. De afmetingen zijn iets toegenomen ten opzichte van het voorganger model. Van de Panamera verscheen tevens een shooting brake, de Sport Turismo.

De nieuwe Panamera die in 2024 op de markt kwam, vertoonde vergeleken met de tweede generatie slechts kleine exterieur verschillen. Bij deze generatie zet Porsche sterk in op hybride aandrijving.

Welke problemen kunt u als Panamera rijder verwachten?

We kunnen u geruststellen: de Panamera zit uitstekend in elkaar en is allesbehalve een probleem auto. Maar bij een gebruikte auto kunt u altijd aanlopen tegen de gevolgen van suboptimaal onderhoud. De problemen die nog wel eens worden genoemd zijn de onderstaande.

Elektronische storingen

Meermaals klagen bestuurders over problemen met de elektronica, zoals het infotainmentsysteem, het navigatiesysteem en het instrumentenpaneel. 

Olielekkage

In het bijzonder vroegere series zijn gevoelig voor olielekkages.

Koelvloeistoflekkages

Ook lekken in het koelsysteem komen voor, met mogelijk risico op oververhitting van de motor tot gevolg.

Problemen met de transmissie

De automatische transmissie van de Panamera kan soms defecten vertonen. Wanneer u een auto treft die niet soepel overschakelt, is het beter om die te mijden. 

Vertrouw op de hulp van Das Import bij de aanschaf van uw Panamera

In een Panamera rijden en toch kosten besparen? Het kan, maar het vereist wel een weloverwogen strategie.

Niet elke Panamera is goed genoeg. Wanneer de door u aangeschafte auto bij nader inzien verborgen gebreken in zich heeft, is alle moeite voor niets geweest en bent u alsnog veel geld kwijt. Maar wanneer u uw keuze maakt uit het ruime aanbod op de website van Das Import, loopt u geen risico. Alle auto’s daar worden immers aangeboden door erkende merkdealers. De scherpe controles en de uitstekende garantie sluiten teleurstellingen nagenoeg uit.

Hebt u toch behoefte aan nog meer zekerheid, dan kunt u eventueel opteren voor een gedegen aankoopkeuring. Wanneer u bij ons het Premium- of Premium+-pakket afneemt, kunnen we dit optioneel voor u verzorgen.


Met uw keuze voor Das Import kiest u voor een betrouwbare, ervaren partij. Onze dienstverlening is geheel afgestemd op uw wensen. Zakendoen met Das Import staat voor een flexibele en transparante afhandeling. U kunt snel en voordelig over uw zo goed als nieuwe Porsche Panamera beschikken, zonder dat u hier moeite voor hoeft te doen. Het importeren van een Porsche Panamera via Das Import is de eenvoudigste, voordeligste en meest efficiënte weg naar succes.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.