MINI Cooper Occasion Kopen

201.761 MINI Cooper occasions direct leverbaar.

Mini Cooper occasion

Op de markt voor trendy compacte auto’s neemt de Mini al meer dan twintig jaar een koppositie in. Wanneer u op de aanschaf van zo’n auto wilt besparen, kan een zo goed als nieuwe Mini Cooper occasion erg aantrekkelijk zijn.

Das Import kan u hierbij van advies en ondersteuning dienen. U kunt op deze manier geld en tijd besparen, terwijl onze ervaring en kennis van de markt ook nog eens een ideale uitgangspositie vormen voor ons concept van complete ontzorging.

Wat kost een Mini Cooper occasion u?

De Mini Cooper is een populaire auto, maar niet omdat hij zo goedkoop is. Voor een nieuwe Mini liggen de nieuwprijzen relatief hoog in zijn klasse.

In 2014 was dat ook al zo: wie toen een nieuwe Mini Cooper wilde aanschaffen, kon zijn spaarpot pas stukslaan als er minimaal € 18.695 in zat: dat was nét genoeg voor de goedkoopste Mini One Minimalist. Aanvullende opties of de keuze voor een duurder model vergden doorsparen, tot wel € 41.772 voor de Mini Cooper S John Cooper Works (zonder opties).

De vanafprijzen voor nieuwe Mini’s waren in 2020 gestegen tot € 22.667 voor de Mini One First. De duurste Mini van dat moment was de € 60.878 kostende Mini John Cooper Works GP.

In het voorjaar van 2024 kon u vanaf € 35.990 een Mini Cooper Electric kopen. Voor € 55.749 had u een nieuwe Mini John Cooper Works.

Ook voor een lager bedrag kunt u in een mooie Mini Cooper rijden. Op de website van Das Import kunt u kiezen uit een groot aantal Mini occasions. Voor bedragen van rond de vijftien mille is al erg veel keuze uit prachtige exemplaren. Zelfs de prijs voor een bijna nieuwe, met opties overladen exemplaar zal u meevallen.

Elektrische versies van de Mini Cooper

Mini levert in de Cooper al geruime tijd elektrische opties. Reeds in 2020 deed de eerste elektrische Mini zijn intrede. De elektrische Mini neemt tegenwoordig een centrale positie in het leveringsprogramma in.

De maximale actieradius van de elektrische Mini

De eerste elektrische Mini’s hadden nog een vrij bescheiden actieradius van 234 kilometer. Bij het huidige model is het aantal af te leggen kilometers gestegen tot maximaal 400.

Carrosserievarianten van de Mini Countryman

De Mini werd geïntroduceerd als een compacte driedeurs hatchback. Later verschenen meer varianten, zoals een vijfdeurs, een cabriolet, een coupé en roadster.

Evolutie van de Mini Cooper

De eerste Mini Cooper uit 2001 is de opvolger van de aloude Mini uit 1959. De Mini Cooper was een moderne compacte hatchback, maar met een trendy en toch nostalgische uitstraling. Het model sloeg direct enorm aan en werd leverbaar in veel uitvoeringen en met verschillende motoren, waaronder diesel.

Door de jaren heen maakte het model tot nu toe vier generaties door. De tweede generatie kwam in 2006 op de markt, de derde in 2013 en de vierde in 2023. Van de laatste generatie is feitelijk uitsluitend een elektrische versie verkrijgbaar; de eveneens nog leverbare benzine-uitvoeringen zijn eigenlijk een flink gemoderniseerde doorontwikkeling van het de derde generatie.

Zijn er typische problemen voor de Mini Cooper te noemen?

Het is belangrijk om de onderhoudsgeschiedenis van uw Mini occasion te kennen. Sommige uitvoeringen kennen namelijk typische problemen die door minder goed onderhoud kunnen verergeren.

Motorproblemen

Er zijn verschillende motortypen die hun zwakke punten kennen. Oprekkende distributiekettingen, inwendige vervuiling en een te zwak axiaallager van de krukas zijn relatief vaak gehoorde mankementen. Helaas kunnen deze problemen bij verwaarlozing tot zeer hoge onkosten leiden.

Defecte startmotor

Mini’s vallen nog wel eens onverwacht uit doordat de kabel van de startmotor sneuvelt.

Profiteer maximaal van uw Mini Cooper occasion

Wanneer u geld wilt besparen op de aanschaf van een mooie Mini, is de aanschaf van een jonge occasion een uitstekend idee. Maar hoe weet u dat de Mini die u op het oog hebt in orde is? Bij Das Import kennen we het antwoord op die vraag.

Een blik op de website van Das Import leert dat er veel aanbod is. Op onze site treft u niet zomaar een willekeurige selectie aan. Het zijn zonder uitzondering auto’s uit de handelsvoorraad van de meest betrouwbare bedrijven die u zich maar kunt wensen: erkende merkdealers. Dat geeft u direct een enorme voorsprong bij het bereiken van uw doel: een goede, betrouwbare, maar niet al te dure Mini Cooper.

Extra zekerheid kan worden verkregen door de Mini van uw keuze voorafgaand aan de aankoop onafhankelijk te laten keuren. Ook daar hebben we een oplossing voor: een dergelijke keuring is bij ons mogelijk wanneer u kiest voor ons Premium- of Premium+-pakket.

Das Import is zeker niet de eerste de beste. We hebben een royale ervaring van meer dan twintig jaar op de markt van importauto’s uit (in hoofdzaak) Duitsland. Onze expertise leidt tot grote efficiency, lage kosten en korte doorlooptijden. Dat betaalt zich terug in een kort en doeltreffend traject waarbij u snel van de door u uitgezochte Mini kunt gaan genieten. Het importeren van een Mini Cooper via Das Import wordt zo een garantie voor succes.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.