Land Rover Defender Occasion Kopen

204.609 Land Rover Defender occasions direct leverbaar.

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 8

Land Rover Defender occasion

De Land Rover Defender combineert stoere onverzettelijkheid en een legendarische geschiedenis met moderne techniek. Een Land Rover Defender occasion biedt dezelfde uitstraling als een geheel nieuw exemplaar, maar is veel vriendelijker voor uw portemonnee.

Bij Das Import zetten we onze kennis en ervaring graag in om u in staat te stellen binnen korte tijd een zo goed als nieuwe Defender te laten rijden, zonder dat dit u te veel kost.

De prijs van een Land Rover Defender occasion

De Defender van het courante model is zeker geen goedkope auto. Bij de introductie in 2020 was het nog mogelijk om rond de tachtig mille een Defender te kopen. De nieuwprijzen liepen in 2024 uiteen van € 85.592 voor de plug-in hybride 110 P300e S tot € 256.542 voor de 130 V8.

Een Defender is als occasion heel wat beter te betalen. Vanaf circa € 55.000 is er op de website van Das Import een ruime selectie te vinden. Misschien geeft u de voorkeur aan een vrijwel nieuw exemplaar. Ook dan zijn er interessante kortingen mogelijk, voor auto’s die doorgaans zeer rijk zijn uitgerust. 

Hybride opties bij de Land Rover Defender

De Defender is ook als plug-in hybride te bestellen, uitgerust met een benzine-elektrische aandrijflijn.

De actieradius van de Land Rover Defender PHEV

Wanneer u met de plug-in hybride Defender zonder hulp van de benzinemotor uitsluitend op de elektrische krachtbron zou willen rijden, kunt u tot vijftig kilometer afleggen.

Carrosserievarianten van de Land Rover Defender

De Defender kent drie carrosserie-uitvoeringen: de ‘korte’ driedeurs 90, de langere vijfdeurs 110 en de nog langere 130, die dezelfde wielbasis heeft als de 110, maar een grotere overhang aan de achterzijde bezit. De 130 is ook als achtzitter verkrijgbaar.

De modelontwikkeling van de Land Rover Defender

De Defender zoals we die nu kennen is in 2019 gelanceerd als een auto voor het modeljaar 2020. Land Rover kende van 1983 tot 2016 ook al een Defender, maar dit was een geheel andere auto die kan worden gezien als een rechtstreekse afstammeling van de eerste Land Rover uit 1948.

De nieuwe Defender is een geheel nieuw ontwikkeld model, maar de vormgeving roept duidelijk herinneringen op aan zijn gelijknamige voorganger. Technisch is er echter geen enkele overeenkomst: de Discovery van nu is een moderne SUV met uitstekende terreineigenschappen, maar ook veel luxe. De Land Rover Discovery is in een groot aantal uitvoeringen en met verschillende motoren leverbaar. Het motorassortiment omvat vier-, zes- en achtcilinder benzinemotoren met een inhoud van twee tot vijf liter, maar ook twee diesels met vier of zes cilinders.

Mogelijke problemen bij de Land Rover Defender

De Defender scoort absoluut niet slecht in betrouwbaarheidsonderzoeken, maar een onvoorziene storing is vanzelfsprekend nooit uit te sluiten. Voertuigen met een gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis hebben altijd een streepje vóór. Let in ieder geval op de onderstaande punten.

Elektronica

Hoewel de storingsgevoeligheid van de elektronische systemen grote nadruk had op de ontwikkeling van de Defender, kunnen er op dit punt toch nog weleens problemen voorkomen.

Luchtvering

De luchtvering van de Defender zorgt voor veel comfort, maar is ook een mogelijke bron van storingen door lekkages.

Aandrijvingsproblemen

De aandrijflijn van de Defender is robuust uitgevoerd, maar veelvuldige zware belasting en gebruik in het terrein kunnen slijtage en defecten tot gevolg hebben.

Vertrouw op Das Import bij de selectie en aankoop van uw Land Rover Defender

De Defender is een auto met veel uitzonderlijke kwaliteiten. Wij begrijpen iedereen die zich aangesproken voelt door de uitstaling van de Defender. Maar een Defender waaraan problemen kleven levert vooral veel teleurstelling in plaats van rijplezier op en kunt u dan ook beter mijden.

Gelukkig reikt Das Import u de hand met een uitstekende selectie Defenders die wel alle ten volle hun aankoopbedrag waard zijn. U vindt ze op onze website. We merken hierbij op, dat al deze auto’s worden aangeboden door erkende merkdealers. Dit geeft u de grootste zekerheid dat het bij al deze Defenders werkelijk om een uitstekende propositie gaat.

Wilt u werkelijk alle risico’s uitsluiten bij de aanschaf van uw Defender? In dat geval kunnen wij u adviseren een onafhankelijke aankoopkeuring te laten uitvoeren. Dit is mogelijk in combinatie met het Premium- of Premium+-importpakket van Das Import.

Wanneer u bij de aanschaf van uw Defender occasion een beroep doet op Das Import, kunnen we u op allerlei manieren helpen. Vanaf het moment dat u een geschikte auto wilt uitzoeken, tot het moment van aanschaf, vervoer naar en import in Nederland. Het gehele traject verloopt vlot en soepel en u houdt elk moment volledige grip op het proces. U bespaart moeiteloos veel tijd en geld.

Das Import maakt het importeren van een Land Rover Defender tot kinderspel.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.