Kia Sportage Occasion Kopen

201.761 Kia Sportage occasions direct leverbaar.

Kia Sportage occasion

De Kia Sportage is al jarenlang een zeer populaire crossover SUV. Wanneer u een Kia Sportage occasion wilt aanschaffen, kan Das Import u een grote dienst bewijzen.

Wij kunnen u dankzij onze grote ervaring in het gehele traject van selectie, aanschaf en import van een mooie Kia Sportage occasion als geen ander begeleiden en ondersteunen. Veel van onze klanten kiezen er daarom voor om ons het gehele traject van begin tot einde te laten verzorgen.

Het voordeel van een Kia Sportage occasion

De Kia Sportage heeft in Nederland vanaf het moment van zijn introductie goede verkoopcijfers gehaald. De Sportage was een belangrijk fundament voor het grote succes dat Kia tegenwoordig heeft. Maar Kia is in de afgelopen decennia steeds meer een gevestigd merk geworden. Hierdoor is de prijs van de Sportage ook flink gestegen.

In 2014 was het nog mogelijk om een Sportage te kopen voor het relatief bescheiden bedrag van € 24.495. Weliswaar waren er ook Sportages te koop voor bijna vijftig mille, maar dan had u ook echt het topmodel van de reeks (zonder eventuele opties) te pakken.

In 2020 was de prijs van de voordeligste Sportage al gestegen tot € 32.505. De duurste Sportage kostte toen € 53.105.

Anno 2024 waren de vanafprijzen voor Sportages gestegen tot minimaal € 39.100.

U kunt voor een aantrekkelijk bedrag een jonge gebruikte Sportage aanschaffen die weinig onderdoet voor een compleet nieuw. Bedenk ook dat bij een occasion eventueel lange wachttijden tot aflevering niet aan de orde zijn. Op de website van Das Import vindt u prachtige Sportages voor minder dan € 15.000.

Hybride rijden met de Kia Sportage

Vandaag de dag is het bezit van een Kia Sportage synoniem met hybride rijden. De Sportage is verkrijgbaar als mild hybrid, hybrid of plug-in hybrid.

Hoe ver kunt u elektrisch rijden met een Kia Sportage?

Met de plug-in hybride Kia Sportage is een elektrische actieradius van 70 kilometer mogelijk.

Evolutie van de Kia Sportage

De eerste Kia Sportage werd in 1993 gelanceerd. Dit eerste model was nog een traditionele SUV met een apart chassis. Op het Nederlandse koperspubliek maakte dit model weinig indruk. Dit veranderde toen in 2004 de tweede generatie van de Sportage werd voorgesteld. De nieuweling was een crossover met een zelfdragende carrosserie. De derde generatie, leverbaar vanaf 2010, betekende wederom op veel punten een verbetering. In 2014 vond er een facelift plaats.

Voor het modeljaar 2016 werd een vierde generatie gepresenteerd. Na de facelift van deze versie in 2018, volgde in 2021 generatie vijf. Dit model zette het succes van de eerdere generaties voort en was op technisch gebied verder doorontwikkeld. Hybride techniek is steeds dominanter geworden.

Welke problemen kent de Kia Sportage?

Kia’s hebben de reputatie dat ze weinig problemen hebben. Niet voor niets verleent het merk al jarenlang zeven jaar garantie. Maar er zijn wel degelijk issues waarmee u bij een Kia Sportage te maken kunt krijgen. We noemen de voornaamste.

Problemen met de lambdasonde

Het is geen zeldzaamheid dat een Sportage een defect aan de lambasonde ontwikkelt. Verwaarlozing kan gevolgschade aan de katalysator veroorzaken.

Defecten aan de versnellingsbak

Ook de automatische versnellingsbak van de Sportage geeft wel eens problemen. Vaak is de koppelomvormer de boosdoener.

Uitvallende airco

Soms weigert de airco van de Sportage dienst. Niet zelden is een defecte compressor de oorzaak.

Das Import helpt bij de aanschaf van uw Kia Sportage occasion

Niet voor niets is de Kia Sportage zo gewild bij een groot publiek. Het is een veelzijdige en betrouwbare auto die, ondanks de stijging van de nieuwprijs, veel waar voor zijn geld biedt. Een Kia Sportage occasion is vaak nóg interessanter, maar vergewist u zich er dan wel van dat u een goede en betrouwbare auto koopt.

De eenvoudigste manier om onnodig risico bij de aankoop van een Sportage uit te sluiten, is door de website van Das Import als uitgangspunt te nemen. Hier treft u uitsluitend de beste en mooiste Sportages aan, aangeboden door erkende merkdealers. Hierdoor weet u zeker dat u iets goeds in handen hebt.

Eventueel is het eveneens mogelijk om een onafhankelijke aankoopkeuring te laten uitvoeren. Met ons Premium- of Premium+-pakket is dit mogelijk.

Das Import staat garant voor vakkennis en ervaring. Het feit dat wij al meer dan twintig jaar op deze markt actief zijn, betekent voor u dat u maximaal kunt profiteren van de voordelen die een Kia Sportage occasion u kan bieden.


Met Das Import kunt u voor een aantrekkelijk bedrag in een zo goed als nieuwe Kia Sportage rijden. Het importeren van een Kia Sportage via Das Import biedt u onvermoede kansen.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.