Kia Sorento Occasion Kopen

201.761 Kia Sorento occasions direct leverbaar.

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 8

Kia Sorento occasion

De Kia is een forse SUV met veel ruimte en een goed uitrustingsniveau. Wanneer u een Sporento wilt aanschaffen, is het mogelijk om aanzienlijk op de kosten te besparen door voor een jonge Kia Sorento occasion te kiezen.

Das Import is de nummer één als het gaat om de aanschaf en import van een zo goed als nieuwe Kia Sorento occasion. U zoekt uw Sorento uit op onze website en wij doen de rest!

De prijs van een Kia Sorento occasion

De Kia Sorento is een aantrekkelijke SUV die erg veel auto voor zijn aanschafprijs biedt. Maar Kia is inmiddels een gerenommeerd merk geworden. Echte koopjes zult u in het Kia leveringsprogramma niet meer aantreffen. Dat geldt ook voor de tegenwoordige Kia Sorento.

In 2014 was de situatie nog wel een beetje anders. Voor € 39.995 kon u toen de goedkoopste Sorento 2.4 GDI Plus Pack (zonder opties) de uwe noemen. Wanneer u meer wilde uitgeven, kon u ook kiezen voor een duurdere uitvoering, zoals de € 57.995 kostende 2.2 CRDI 4WD Executiveline, die het gamma aan de bovenzijde afrondde.

In 2020 waren de prijzen van de Sorento echt al een geheel ander verhaal. Het instapmodel was de 2.2 CRDi 2WD DynamicLine, die voor € 59.020 in de prijslijst stond. Voor de duurste Sorento 2.2 CRDi 4WD GT-Line noteerden we een vanafprijs van € 70.520.

Tegenwoordig zijn alle Sorento’s plug-in hybrides en dat drukt bij ons te lande de catalogusprijzen weer iets. De nieuwprijzen lopen nu uiteen van € 55.175 tot € 64.875.

Een Sorento occasion is voor veel aangenamer bedragen te verwerven. Op de website van Das Import ervaart u dit in één oogopslag. Voor bedragen vanaf circa € 25.000 is er veel aanbod beschikbaar. Ook de prijsstelling van vrijwel nieuwe Sorento’s laat in de regel een aanzienlijk verschil met een splinternieuw exemplaar zien, zeker wanneer u het hoge uitrustingsniveau in ogenschouw neemt. 

Hybride versies van de Kia Sorento

De actuele generatie van de Sorento is bij ons uitsluitend nog als plug-in hybride verkrijgbaar. Maar ook bij de vorige serie waren al hybride aandrijflijnen mogelijk.

De elektrische actieradius van een Sorento PHEV

De huidige Sorento plug-in hybride maakt het mogelijk om, zonder inzet van de benzinemotor, een afstand van maximaal 51 kilometer af te leggen.

Modelevolutie van de Kia Sorento

De Kia Sorento bestaat al sinds 2002. De eerste Sorento was een traditionele SUV met een afzonderlijk chassis. De auto kwam met een serie fors uit de kluiten gewassen benzine- en dieselmotoren. De lage prijs en het goede uitrustingsniveau wisten wereldwijd veel kopers te verleiden. Ook in Nederland sloeg het model goed aan. 

Na een facelift van de eerste generatie in 2007, volgde in 2009 een echte opvolger. Deze nieuwe Sorento was uiterlijk duidelijk een modernere auto, maar zeker ook onderhuids was er veel nieuwe techniek aanwezig. 

In 2014 presenteerde Kia een derde generatie van de Sorento. De Sorento werd steeds volwassener en nam ook in afmetingen toe. 

Het jaar 2020 bracht wederom een nieuwe Sorento. Andermaal in formaat gegroeid, en nu ook als plug-in hybride leverbaar. Eind 2023 werd de Sorento gefacelift. Opvallend bij het faceliftmodel zijn de verticale LED-koplampen, die de auto een bijzonder eigentijdse uitstraling geven. In Nederland werd het leveringsprogramma beperkt tot plug-in hybrides. Op andere markten zijn soms nog andere aandrijflijnen te kiezen.

Wat zijn veel voorkomende problemen bij de Sorento?

De Kia Sorento is grosso modo een zeer betrouwbare auto. Maar een probleem is altijd mogelijk en er zijn uitvoeringen die een grotere storingsgevoeligheid laten zien dan andere. Hieronder volgen enkele bijzonderheden.

Motorproblemen

Olieverbruik kan een probleem zijn bij de Sorento. Slecht onderhoud kan de problemen verergeren.

Rumoerige wielophanging

Het onderstel van de Soernto maakt soms bijgeluiden. Ook dit kan onderhoudsgerelateerd zijn, terwijl veelvuldig gebruik in het terrein zulke verschijnselen eveneens bevordert.

Ondermaatse airco

Sommige mensen hebben geklaagd over afnemende capaciteit van de airco.

Kies Das Import als uw partner bij de aanschaf van een Kia Sorento occasion

De aanschaf van een Kia Sorento occasion kan veel financieel voordeel opleveren ten opzichte van de aankoop van een nieuw exemplaar. Maar hoe vindt u een goede occasion? Welke risico’s liggen op de loer?

In de eerste plaats zou u zich moeten verzekeren van een vertrouwde aanbieder. Wanneer u zich verlaat op Das Import, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken: alle auto’s op onze website worden aangeboden door erkende merkdealers. U hebt hierdoor de grote zekerheid dat de Sorento die u selecteert een honderd procent goede auto zal zijn.

Natuurlijk kan het een prettig gevoel geven om nog meer garanties te hebben. Dat kan door middel van een onafhankelijke aankoopkeuring. Wanneer u uw Sorento via Das Import laat aanschaffen en importeren in de vorm van ons Premium- of Premium+-pakket, kunt u zo’n keuring gewoon bijbestellen.

Bij Das Import houden we van efficiency en duidelijkheid. Daarom bieden we transparante communicatie en dienstverlening waar u op kunt bouwen. Goede service tegen een eerlijke prijs. Inmiddels al meer dan twintig jaar.

Das Import stelt u in de gelegenheid om voordelig en snel in een zo goed als nieuwe Kia Sorento te kunnen rijden. Het importeren van een Kia Sorento wordt met Das Import een volstrekt zorgeloze aangelegenheid.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.