BMW X2 Occasion Kopen

201.761 BMW X2 occasions direct leverbaar.

BMW X2 occasion

De BMW X2 is in zijn huidige gedaante een compacte en sportieve SUV. Een jonge BMW X2 occasion is voor veel mensen een interessant alternatief voor een nieuw exemplaar. Technisch heeft de X2 veel overeenkomsten met de X1, maar de auto kenmerkt zich door een andere uitstraling. Hiermee onderscheidt de huidige serie zich enigszins van de eerste generatie X2. De opvallende, coupé-achtige vormgeving draagt in belangrijke mate tot het sportieve karakter bij. In het SUV-programma verhoudt hij zich hierdoor op dezelfde wijze tot de X1 als de X4 en X6 dit respectievelijk tot de X3 en de X5 doen.

De X2 is ook te verkrijgen in twee volledig elektrische uitvoeringen.

Prijzen BMW X2 occasions

Voor een nieuwe BMW X2 uit de eerste generatie betaalde de consument direct na de introductie in 2018 een bedrag dat varieerde van € 43.591 voor de sDrive18i tot € 51.591 voor de xDrive20i. Later verschenen nog meer uitvoeringen en breidde de prijsrange zich verder uit. De potente M35i stond in 2019 voor € 72.693 in de prijslijsten. Bij het uitlopen van de eerste generatie in 2023 bevonden de nieuwprijzen voor de op dat moment verkrijgbare modellen zich tussen € 48.039 en € 75.988.

De tweede generatie werd in het najaar van 2023 gepresenteerd. De nieuwprijzen voor deze huidige serie bedroegen in het voorjaar van 2024 vanaf € 48.690 voor de goedkoopste (elektrische) iX2 eDrive20 tot € 59.690 voor de op diesel lopende X2 xDrive20d. Prijzen die vanzelfsprekend verder kunnen oplopen bij het afnemen van een of meerdere opties.

De prijzen voor BMW X2 occasions op de website van Das Import variëren van € 23.000 voor een nog als nieuwe sDrive18i van zes jaar oud tot een circa € 75.000 voor zeer jonge en rijk uitgeruste auto’s van de tweede generatie X2.

Hybride en elektrische versies van de BMW X2

De iX2 is de geheel elektrische versie van de X2 van de huidige generatie. De X2 was echter al langer als hybride te verkrijgen. De eerste generatie kende sinds 2020 de plug-in hybride xDrive25e. Met de lancering van het nieuwe model, kwam de X2 in een elektrische uitvoering en verviel de plug-in hybride optie. Op sommige markten is wel een mild hybrid uitvoering van de xDrive20d (diesel) in de prijslijsten opgenomen.

Actieradius van elektrische en hybride X2’s

De elektrische iX2 eDrive20 heeft een actieradius van 452 kilometer. De duurdere eDrive 30 kan 449 kilometer rijden op één batterijlading.

Met de plug-in hybride X2 xDrive25e uit de eerste generatie kon op uitsluitend de elektromotor maximaal 57 kilometer worden gereden.

Modelontwikkeling van de BMW X2

De eerste generatie van de BMW X2 (F39) kwam in het begin van 2018 op de markt. De auto stond op hetzelfde platform als de BMW X1. De X2 was verkrijgbaar met voorwielaandrijving (sDrive) en vierwielaandrijving (xDrive). Verschillende motoren waren leverbaar, zowel benzine als diesel. De sportieve M35i vulde in 2019 het programma verder aan en de plug-in hybride xDrive25e kwam in 2020. Van deze eerste generatie werden ruim 350.000 exemplaren gefabriceerd.

In het najaar van 2023 volgde de tweede generatie van de X2 (U10), die voor het eerst onder de benaming iX2 ook als EV leverbaar werd. Het platform van de tweede serie was hetzelfde als van het oorspronkelijke model, maar de vormgeving was duidelijk aangepast en vertoonde nu meer overeenkomst met de coupé-achtige grotere X4 en X6.

Waarop letten bij de BMW X2?

Berijders melden verschillende problemen die bij een X2 op termijn kunnen optreden. Vaak genoemd worden onder meer:

Elektrische problemen

De elektrische installatie van de X2 vertoont soms defecten. Deze problemen kunnen onder andere  betrekking hebben op het infotainmentsysteem en de deurontgrendeling.

Olielekkages

Een lekkende oliekeerring kan in sommige gevallen tot olielekkage leiden.

Lekkages van het koelsysteem

Verhoudingsgewijs vaak leiden defecten aan het koelsysteem tot verhoogde onderhoudskosten.

Softwarefouten

Bij een kleine reeks uit 2018 werden door een softwarefout in de krukassensor problemen veroorzaakt met de krukasaansturing. Een terugroepactie heeft dit probleem destijds opgelost, maar dient vanzelfsprekend wel goed te zijn uitgevoerd.

Koelvloeistoflekkage

Lekkages aan het koelsysteem, door defecten aan slangen en radiatoren, worden relatief vaak gemeld.

Brandstofproblemen

De X2 is uitgevoerd met twee brandstofproblemen, waarvan de hogedrukpomp soms met mankementen kampt.

Een BMW X2 kopen via Das Import

Het kopen van een BMW X2 via de website van Das Import heeft ontegenzeggelijk voordelen. In de eerste plaats kunt u een keuze maken uit een groot aanbod van uitstekende auto’s. De X2’s op onze site zijn dan ook zonder uitzondering afkomstig van erkende merkdealers. Dit verschaft u als koper een veel betere uitgangspositie dan wanneer u dit eerste filter achterwege laat.

Als extra zekerheid kunt u ons bovendien inschakelen voor het realiseren van een aankoopkeuring, wanneer u ons Premium of Premium+ pakket afneemt.

Das Import is de beste partij wanneer u een BMW X2 wilt importeren. Wij staan bekend om onze transparante en laagdrempelige service, waarmee u er van verzekerd bent binnen korte tijd en zonder onnodige extra kosten in uw nieuwe BMW X2 te kunnen rijden. Zet vandaag nog de eerste stap en rij ook snel en voordelig in een zo goed als nieuwe BMW X2.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.